Ingenjörscoachen

konkret, praktiskt, användbart

Ledarskapsutveckling - att leda dig själv eller andra 

För mig handlar ledarskapsutveckling om att både leda sig själv och även leda andra, om man har en sådan roll.

Personligt ledarskap är att göra det som behöver göras, när det behöver göras. Att göra det man lovar sig själv och andra. Det handlar också om att ha god självkännedom, vara trygg i sina värderingar och veta vad man vill stå för.  Att sätta mål för sig själv som är viktiga, inspirerande och meningsfulla.

Att leda andra, handlar till stora delar om samma sak. Du bör vara trygg i dig själv och veta vad du vill stå för. Viktigt är att vara tydlig med vem du är, vad du vill, vad ni ska ska göra, varför ni ska göra det och vart ni är på väg. De du leder vill följa någon som har en bild av hur resan ser ut och vart den leder. De vill ha tydlighet så de kan förhålla sig till det du berättar.  Ditt personliga ledarskap är viktigt för att kunna vara en god förebild för andra.

Att leda andra är spännande, inspirerande, svårt och utvecklande. Jag har själv gjort under många år i olika typer av roller och företag. Idag hjälper jag andra att utveckla sitt ledarskap.

Som en guide på vägen skrev jag boken "Att vara chef, ledare, coach - ledarskap som hjälper dig att lyckas" (Komlitt förlag, 2012). En praktisk tydlig bok fylld med tips, råd, verktyg, övningar och artiklar inom olika områden där jag har erfaremhet av att chefer och ledare önskar ett bollplank.

Ledar- och ledarskapsutveckling erbjuder jag i form av individuell coaching, seminarier, föredrag, grupputveckling och mentorskap. 

Vi kan arbeta på olika sätt. Det ena är att använda en variant på min bok, en arbetsbok, som basmaterial. Jag och den jag coachar väljer ut ett antal kapitel att arbeta med under en period. Vid varje nytt möte går vi igenom ett nytt område som personen sedan tränar på "on the job".

Exempel på områden som vi arbetar med kan vara

- det personliga ledarskapet, vad vill jag stå för

- sätta mål som är viktiga och inspirerande

- utveckla det coachande ledarskapet

- bygga och ingå i ett effektivt team

- leda f.d kollegor

- framgångsrik kommunikation och "svåra samtal"

- konflikthantering

- från chef till ledare

- få en bra start på ett nytt jobb

- karriärplanering


Ett annat sätt att arbeta på är ett friare upplägg, utan förutbestämda ämnen. Då handlar det om ett antal coachande samtal som är mer fria till sitt upplägg, där vi har en övergripande ram att arbeta inom.


 Grupputveckling

Jag arbetar också med utveckling av grupper och team. Ofta handlar det om en grupp som är relativt ny och som ska utvecklas till ett samspelt lag. 

I september kom min bok ut som handlar om hur grupper blir effektiva team. Praktisk, överskådlig konkret med flera verktyg och tips.


 


Vill du ta nästa steg?

Vill du utveckla ditt ledarskap?  Troligtvis är det något som din arbetsgivare kan och bör finansiera.  Då kommer 4Focus vara leverantören, men med mig som coach om du önskar det.

Jag och vi på 4Focus levererar ledarutveckling, coaching, karriärutveckling, outplacement och rekrytering.

Hör av dig så berättar jag mer!